Tips activiteiten Curaçao met huurauto
Stel je voor dat je kunt ontspannen op kilometers ongerepte witte zandstranden. Daarnaast kunnen adrenalinejunkies terecht voor buitensporten en activiteiten…

Stel je voor dat je kunt ontspannen op kilometers ongerepte witte zandstranden. Daarnaast kunnen adrenalinejunkies terecht voor buitensporten en activiteiten ten noorden van het eiland. Natuurlijk, als je de voorkeur geeft aan een meer ontspannen activiteit, is de stad zelf waar je moet zijn. Hier kun je een glimp opvangen van de geschiedenis van het eiland. En het beste van alles is dat er hier genoeg restaurants zijn waar je een hapje kunt eten.

De cruisehaven van Curaçao ligt op de zuidpunt van het eiland in Willemstad. Dit is de hoofdstad van Curaçao. Er zijn hier twee aanlegplaatsen en dat zijn de Mega Pier en de kleinere cruiseterminal. Waar je cruiseschip aanmeert hangt af van de grootte van het schip. Je vindt ze aan weerszijden van de St. Anna Baai. Deze bijzondere inham verdeelt de stad in tweeën. Er is Otrabanda aan de westkant, terwijl Punda aan de oostkant ligt. Je kunt de pontonbrug gebruiken of gebruik maken van de gratis veerdienst naar een van beide.

Voor grotere cruiseschepen die niet onder de Koningin Julianabrug passen, is hun haven bij de Megapier cruiseterminal. Je vindt deze pier in Otrabanda, waar je hoogstwaarschijnlijk zult aanmeren als je kiest voor grotere cruises. Tot deze grote cruisemaatschappijen behoren de Royal Caribbean, Celebrity Cruises en de Norwegian.

Wat zijn de leukste dingen om te doen op Curaçao?

Maak je een lijstje van de beste dingen om te doen op Curaçao terwijl je er bent? Dit is een geweldig idee! Je wilt immers niet missen wat het eiland Curaçao te bieden heeft. Dat gezegd hebbende, als je een Caribische cruise naar Curaçao hebt geboekt, zorg er dan voor dat je deze aan je reisschema toevoegt.

Verken historisch Willemstad

Het eerste wat je moet doen terwijl je op Curaçao bent, is de binnenstad van Willemstad verkennen. Het is immers een UNESCO Werelderfgoed. Zoals gezegd zijn er twee wijken die je bij het havengebied kunt verkennen. Punta en Ontrabanda liggen aan weerszijden van de Santa Anna Baai. Je kunt die oversteken met een watertaxi of over de drijvende brug gaan die Koningin Emmabrug heet. Afgezien daarvan kun je een zelf begeleide wandeling maken, een groepswandeling, of gewoon met hun trolley door de stad rijden.

Wie Ontrabanda verkent, kan de historische gebouwen bezoeken die langs de straten staan. Je kunt naar het Kura Hulanda Museum gaan om belangrijke kunstvoorwerpen te bekijken. Daarnaast is er ook het Rif Fort dat in 1828 werd gebouwd. Het Rif Fort diende als verdediging van het eiland tegen aanvallers. Vandaag de dag zijn er nog enkele delen van het fort over die je kunt verkennen. Ze maken immers deel uit van de Renaissance Mall waar je ook je inkopen kunt doen.

wat te doen op Curaçao vanaf het cruiseschip, kleurrijke huizen

Als je ondertussen via de voetgangersbrug naar Punda gaat, kom je terecht in het commerciële gebied Handelskade. Het eerste wat je zal opvallen is dat hier veel kleurrijke gebouwen staan. In feite vind je hier het meest gefotografeerde gebouw, het Penha gebouw. Daarnaast moet je ook de drijvende markt bekijken. Hier kun je verse vis, vlees en groenten krijgen.

Vergeet niet de Mikve Israel-Emanuel synagoge toe te voegen aan je lijstje van te bezoeken plaatsen. Het is de oudste bewaard gebleven synagoge die je op het westelijk halfrond kunt vinden. Bekijk daarnaast het Wilhelminapark waar je het standbeeld van koningin Wilhelmina vindt.

Bezoek de grotten van Hato

Een andere toeristische attractie die je moet bekijken als je op Curaçao bent, zijn de Grotten van Hato. Dit is de grootste grotformatie die je op het eiland Curaçao kunt vinden. In feite is het een van de populairste toeristische attracties hier. Wat dit een interessante attractie maakt is dat het ooit gebruikt werd als schuilplaats door de Arawaks.

Je kunt een rondleiding volgen om de grotten te verkennen, die ongeveer 45 minuten duurt. Deze rondleidingen geven je een idee van hoe ze gevormd zijn en je kunt er ook de rotsformaties bewonderen. Daarnaast zijn er ongeveer 50 trappen die je in de grotten neemt. Eenmaal binnen zal de sfeer warm zijn, en het zal ook zwak verlicht zijn. Je gids zal je vertellen welke grot je kunt fotograferen. Fotograferen in sommige grotten is niet toegestaan vanwege de vleermuizen die er leven.

Rondleiding door Fort Amsterdam

Inmiddels zijn er acht forten die nog overeind staan op Curaçao. Als je er één gaat kiezen om te bezoeken, dan moet dat Fort Amsterdam zijn. Het is immers het oudste en interessantste van de forten hier. Het werd gebouwd in 1635 en ligt aan de rand van de stad Punda. Het staat als een wachter over de ingang van de Sint Anna-inham.

ansterdan, strandresort, wat te doen op Curaçao vanaf een cruiseschip

Afgezien daarvan is het ook een UNESCO Werelderfgoed. Dat is niet verwonderlijk, want het draagt veel van de rijke geschiedenis van het eiland in zich. Immers, Fort Amsterdam diende als regeringszetel en militaire operatie van Curaçao. In feite vind je hier tal van paleisachtige gebouwen met interessante architectonische ontwerpen.

Bovendien heeft het fort ook een binnenplaats en een oude kerk met een ingebedde kanonnenmuur. Je zou een paar uur moeten besteden aan het verkennen van Fort Amsterdam. Het herbergt immers niet alleen oude geschiedenis, maar er zijn hier ook genoeg Instagrammable plekjes.

Tip: https://huurauto-curacao.com/

Vermaak je in het Zeeaquarium

Als je met je kinderen reist, voeg dan Curacao Sea Aquarium toe aan je reisschema. Dit is nogal een bijzonder aquarium omdat het geen traditionele aquaria gebruikt. In plaats daarvan zijn hier echte zeewaterbassins die door de zee worden gevoed. Je vindt het Sea Aquarium aan de westkust van Willemstad met veel leuke dingen om te zien en te doen.

Om te beginnen zijn er grote bassins vol zeeleven te zien. Daarnaast worden er ook interessante shows gegeven zoals zeeleeuwen, dolfijnen en haaien. Dit is een geweldige plek voor kinderen om het een en ander te leren over de zeedieren op het eiland. Kinderen kunnen zelfs de kans krijgen om deze dieren te zien, aan te raken en ermee te spelen. Je kunt zelfs rondhangen met de zeesterren, zee-egels en meer in de touch tank.

Daarnaast kun je een hapje eten in het restaurant op het terrein. Aan de andere kant kun je ook naar het strand gaan als je wilt zonnen, zwemmen of snorkelen. Er geldt een toegangsprijs van $21 voor volwassenen en $11 voor kinderen tussen 5 en 12 jaar. Het is geopend van 8 tot 17 uur, dus je kunt er misschien beter vroeg aankomen. Zo heb je genoeg tijd om het gebied te verkennen en heb je nog ruimte om andere delen van Curaçao te verkennen.